
      
ZESTAWY OKOLICZNOŚCIOWE:
Podstawowy zestaw obiadowy 45zł/ osoba
zupa oraz danie główne do wyboru
Przekąska, zakąska, zagrycha – małe co nieco 70zł/osoba
3 przystawki na zimno
przystawka na ciepło
2 sałatki
Serwis obiadowy standard 105zł/osoba
1 zupa do wyboru
danie głowne
2 przystawki na zimno
przystawka na ciepło
sałatka
owoce
deser
napoje po 1l na osobę
kawa, herbata
Serwis obiadowy plus 120zł/osoba
1 zupy do wyboru
danie główne
3 przystawki na zimno
przystawka na ciepło
2 sałatki
deser
owoce
napoje po 1l na osobę
kawa, herbata
Podstawowy zestaw okolicznościowy 150zł/osoba
2 zupy do wyboru
danie główne
4 przystawki na zimno
przystawka na ciepło
3 sałatki
deser
owoce
napoje po 1l na osobę
kawa, herbata
Zupy:
● rosół z makaronem i świeżą natką
● flaczki
● forszmak
● krem borowikowy
● krem brokułowy z serem pleśniowym i płatkami migdałów
● krem pomidorowy z mozzarellą
● krem diablo – pikantny pomidorowy
● krem z dyni (w okresie jesiennym)
● żurek na zakwasie z białą kiełbaską i jajkiem
● barszczyk czerwony z pasztecikami
Dania główne:
● udko z kaczki z kopytkami oraz pieczonym jabłkiem lub
gruszką
● filet z indyka w boczku i szynce parmeńskiej nadziewany
żurawiną oraz morelą
● pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami w sosie
pieczarkowym
● pieczona karkówka w sosie cebulowo-borowikowym
● pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, pomidorami
suszonymi oraz serem feta
● zrazy wołowe zawijane z ogórkiem polane sosem grzybowym
● zapiekana pierś z kurczaka w sosie śmietanowo cebulowym
● schorma drobiowa lub wieprzowa zapiekana z serem
● kotlet drobiowy gordon blue z serem i szynką
● polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
● filet z kurczaka w złocistej panierce – specjalnie dla
dzieci
● filet z kurczaka devolaj w złocistej panierce
● sakiewki ze schabu z warzywami oraz sosem pieczeniowym
● tradycyjny kotlet schabowy
● filet z łososia
● grilowana pierś z kurczaka z pomidorem, pesto z bazylii
oraz serem mozzarella
Dodatki do dań:
● ziemniaki z wody lub opiekane / frytki / ziemniaki puree /
ryż / kopytka
Przystawki na zimno:
● domowy pasztet drobiowo wieprzowy podany z sosem z
żurawiny
● pieczony schab nadziewany śliwką i morelą w galarecie
● talarki szpinakowe z łososiem
● rożki z szynki nadziewane kremem śmietanowo-chrzanowym w
galerecie
● łosoś w galarecie
● ryba pieczona z warzywami w sosie tatarskim
● ryba po japońsku
● tymbaliki drobiowe
● półmisek mięs pieczonych(schab,karkówka,łopatka, boczek)
oraz serów
● ryba po grecku
● śledź z cebulka w oleju
● tatar wołowy z marynatami oraz jajem
● tatar z łososia z jajkiem przepiórczym
● jajka faszerowne : pieczarkami, łososiem, szynką oraz
pastą jajeczną
● koreczki
● galantyna z kurczaka na recoli
● stożki z tortilli z wędzonym łososiem i serem
● plastry wędzonego łososia podane z cytryną oraz świeżym
koprem
Dipy:
● musztardowo miodowy
● sos tatarski
● dip czosnkowy
● salsa pomidorowa
● tzatzyki
Przystawki na ciepło:
● polędwiczki z piersi z kurczaka
● szaszłyki drobiowo warzywne
● pieczone skrzydełka z kurczaka
Sałatki:
● sałatka nicejska ( tuńczyk, kapary, oliwki, jajko, cebula,
pomidory koktajlowe)
● sałatka z kurczakiem po amerykańsku z kukurydzą ( pierś z
kurczaka, bekon, awokado, jajko, pomidory, ser pleśniowy,
kukurydza, szczypior)
● caprese
● pod wódeczkę ( ser feta, mozzarella, oliwki, pieczarki
marynowane, ogórek konserwowy, czosnek marynowany, płatki
migdałów )
● wiosenna ( kapusta pekińska, pomidory, cebula, ogórek,
szczypior, jajko, ser żółty)
● trzy sery z jogurtem ( sałata lodowa, rukola, roszponka,
pomidory koktajlowe, ogórek, ser feta, mozzarella, pleśniowy
)
● lodowa z granatem i awokado ( sałata lodowa, pomidory
koktajlowe, awokado, granat )
● sałatka grecka
● sałatka jarzynowa na kruchych babeczkach
● sałatka królewska ( ananas, seler konserwowy, jajko, por,
kurczak)
● sałatka gyros – warstwowa
● sałatka z makaronem ( ser żółty, szynka, kukurydza,
por, papryka)
● sałatka brokułowa ( brokuły, jajka, kukurydza, majonez,
migdały)
● sałatka brokułowa z kurczakiem – warstwowa ( kurczak,
brokuł, kukurydza,
ser feta, pomidory koktajlowe, płatki migdałów, sos
czosnkowy)
● sałatka z rukoli (rukola, roszponka, pomidorki koktajlowe,
mozzarella )
● sałatka owocowa z bakaliami i jogurtem ( granat,
winogrono, jabłko, gruszka,
mandarynka, kiwi, banan, bakalie, jogurt)
Desery:
● beza z bitą śmietaną oraz musem truskawkowym oraz gałką
lodów
● sernik na ciepło z wiśniami
● tiramisu
● lody z owocami oraz bitą śmietaną i polewą
|